9 July 2012

Remember to hydrate your body!

Veden juonnin tärkeyttä ei mielestäni painoteta tarpeeksi. Vettä tulisi juoda runsaasti ylläpitääkseen tervettä ihoa, hiuksia ja sisäisesti "puhdasta" vartaloa. Päivän aikana pitäisi juoda vähintään kahdeksan lasillista vettä. Vesi saa vartalon kuona-aineet liikkeelle ja tämän takia näppyläinen ihokin voi pelkän veden juonnin avulla puhdistua.

Itse en enää vahdi juomani veden määrää nyt kun siitä on tullut minulle arkipäivää. Kannan aina kädessäni (kotona myös) 0,5l pulloa jota täytän sitä mukaa kun se tyhjenee. Arvelisin, että juon noin 6-10 pullollista päivässä. Tiedän, se kuulostaa suurelta määrältä, mutta muutos esimerkiksi hiusten kunnossa ja ihan omassa olotilassa on ollut suuri. Itselläni on aina ollut nopea aineenvaihdunta ja veden runsas juonti on nopeuttanut sitä entisestään. Päätin toukokuun alussa, että alan juoda vettä enemmän ja päivittäin. Aluksi se tuntui ns "pakko juomiselta", mutta parin viikon kuluessa siitä tuli rutiini joka on kestänyt nyt yli 2 kuukautta. Enää en voi kuvitellakaan palaavani takaisin ns "vedettömään" elämään. Muutos etenkin hiuksissa on ollut mieletön! En enää kärsi kuivilta tuntuvista hiuksista. Veden juonti on tehnyt hiukseni terveemmiksi, pehmeämmiksi, elastisemmiksi ja etenkin se kuivuuden tunne on tipotiessään! Juokaa hyvät ihmiset enemmän vettä! Takaan, että tulette huomaamaan muutoksen!


// The importance of drinking water is something that everybody needs to be more aware of. You should drink at least 8 glasses a day to maintain healthy skin, hair and a clean, hydrated body. Water gets the "junk" inside you moving, which can even clear up possible acne. 

I don't keep track off how much water I drink per day anymore, because it has become a rutine for me. I always carry a 0,5l water bottle in my hand which I fill up everytime it gets empty. I would say I refill it about 6-10 times a day. I know, it seems like a lot, but the change I have noticed especially in my hair and the way I feel is something amazing! I have always had fast metabolism and drinking water has increast it even more. I made the decision of starting to drink more water in the beginning of May. At first it felt like forced drinking, but as a few weeks passed by it started to feel like a rutine that has lasted over 2 months now. Today it feels simply impossible to go back to the "water free" life. Like I said, the change especially in my hair has been huge. I no longer suffer from dry hair! My hair feels healthier, softer and more elastic. For your own sake, drink more water! I guarantee you will notice a difference! 

6 comments:

 1. Hyvä postaus! Itsekkin oon kesällä ruvennu juomaan enemmän vettä ja aina, kun lähden vaikka shoppailemaan vesipullo löytyy laukusta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva, että tykkäsit! Ja totta, varsinkin kesällä täytyy huolehtia että juo tarpeeksi :)

   Delete
 2. Replies
  1. :) todella! Toivon, että useammat tajuaisivat veden juonnin tekevän oikeasti ihmeitä!

   Delete
 3. Tärkeetä tekstiä tosiaan, mutta liikaa ei sitäkään kyllä kanata kitata ja lähemmäs neljää litraa mentäessä ollaan kyllä jo aivan yli tarpeen! Ite juon sen 2 litraa sunnilleen päivässä ja yks juttu mikä siinä oikeestaan ärsyttää on se että koko ajan pitää juosta vessassa haha :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olet aivan oikeassa! Kuulemani mukaan liika veden juominen alkaa huuhtoa vartalosta tärkeitä mineraaleja yms pois. Ja täytyy myöntää, että itse juon ehkä nykyään liikaakin vettä :D Ja haha, niimpä! Minäkin juoksen vessassa jatkuvasti :D

   Delete