18 March 2015

Rawnola & Nana Ice Cream à la Loni Jane

rawnola22 rawnola33

Rakastan kaikkea makeaa. Täältä tulisikin nyt jakoon super herkullinen, hieman jäätelöannosta muistuttava välipala! Pieniä muunteluja olen tehnyt, mutta alkuperäinen resepti on peräisin Loni Janelta. Tähän nopeaan herkkuun tarvitset: 

noin 2-3 rkl kaurahiutaleita
3-4 taatelia
1/2 tl kookossokeria
1 tl kookosöljyä 
1 jäinen banaani

Heti ensimmäisenä muistutan kuorimaan (ja paloittelemaan) banaaninne ennen pakastusta. Itse kyseisen vaiheen kerran unohtaneena voin kertoa, että kivikovan banaanin kuoriminen oli melkoisen jäätävää puuhaa... Rawnola valmistuu sekoittamalla kaurahiutaleet, taatelit, kookossokerin ja kookosöljyn yhteen. Homman voi hoitaa joko blenderissä tai käsiä käyttäen. Banskujäätelö loihditaan blendaamalla jäisiä palasia kunnes koostumus muuttuu kermaiseksi. Kaada herkku kulhoon ja kruunaa rawnolalla, tadaa!

I love afternoon snacks. I have a major sweet tooth but instead of reaching for cookies or cake, I opt for healthy options. I've made some tiny adjustments, but the original recipe comes from the beautiful Loni Jane. For this delicious treat you need:

approx 2-3 tbs oats
3-4 dates
1/2 tsp coconut sugar
1 tsp coconut oil
1 frozen banana

First off, remember to peel your banana before slicing it up and popping it into the freezer. Working with a rock hard unpeeled banana is extremely well, icy. Been there done that... For your rawnola, mix together oats, dates, coconut sugar and coconut oil. You can do this with a blender or the old fashioned way: using your hands. For the ice cream, blend your frozen banana pieces until the texture is smooth and creamy. Top your creation with rawnola and dive in! 

No comments:

Post a Comment